Castings

Wij kunnen alle soorten gietwerk leveren; van groot zandgietwerk tot klein verloren- wasgietwerk, van enkele grammen tot wel 150 ton, van gietijzer tot super duplex en van enkele stuks tot series.

Prins Castings & Forgings heeft kennis van de markt en weet waar elke specifieke vraag het best beantwoord kan worden; wij vinden de juiste oplossing voor u.

Verloren-was gietwerk

Geschikt voor vervaardiging van kleinere gietstukken tot een maximaal gewicht van ca. 80 kg, in vrijwel alle materiaalsoorten. Zeer nauwkeurige maatvoeringen en toleranties zijn mogelijk, zodat verdere bewerkingen van het product tot een minimum beperkt kunnen blijven. Verloren-was gieten is op verschillende manieren mogelijk. Denk hierbij aan SSLW (sodium silicate lost wax), CLW (ceramic lost wax), mixed process casting, precision casting en lost foam.

Zandgietwerk

Zandgietwerk is geschikt voor grotere en zwaardere gietstukken, in zowel gietijzer, gietstaal, roestvast staal als non-ferro legeringen.

Spuitgietwerk

Spuitgieten is geschikt voor het maken van grote series van bijvoorbeeld onderdelen in de automobielindustrie zoals cilinderblokken en kleppendeksels. De producten zijn dunwandig met complexere vormen en hebben een gladde oppervlaktekwaliteit waardoor weinig tot geen nabewerking nodig is.

Coquille gietwerk

Coquille gietwerk wordt toegepast voor staal, gelegeerd staal en voor non-ferro metalen. Producten zijn mogelijk tot een gewicht van 125 kg. Deze techniek wordt hoofdzakelijk toegepast voor eenvoudigere producten die in middelgrote tot grote series geproduceerd worden. Een glad oppervlak wordt verkregen met een goede maatnauwkeurigheid waardoor er weinig nabewerking nodig is.

Shell moulding

Deze techniek levert artikelen op met een hoge mate van “as cast” toepasbaarheid. De voordelen zijn nauwkeurige toleranties en producten die dicht bij hun definitieve vorm zijn waardoor er weinig nabewerking nodig is. Veel materiaalsoorten lenen zich voor deze gietmethode